11.11.12 ...:::... Őszi helyzetjelentés

 

Nagy sajnálatunkra, terveinkkel ellentétben nem tudtunk részt venni az idei kórusversenyen. Nagyon reméljük, hogy lesz lehetőségünk részt venni egy későbbi versenyen. Azóta is aktívan készülünk a téli koncertjeinkre, melyekre várunk sok szeretettel!

 


11.06.29 ...:::... Új képek kerültek feltöltésre: régebbi koncertjeink


11.06.25 ...:::... Canto sul Garda 2011

 

A 2008-as graz-i kórusolimpia és a 2009-es olaszországi Canto sul Garda kórusverseny után után úgy döntöttünk, hogy idén ismét nemzetközi versenyen mérettetjük meg magunkat és reméljük, hogy ezúttal sikerül megszerezni a hőn áhított arany diplomát a már meglévő két ezüst diploma mellé. Cikk...

 


11.06.25 ...:::... Joy – Végre elkészült!

 

Örömmel jelentjük, hogy végre elkészült a várva várt negyedik lemezünk, így ezután otthon is meghallgathatjátok az elmúlt négy év termését, azokat a dalokat, amit eddig csak a koncerteken hallhattatok tőlünk! Az album a Joy (Öröm) címet kapta, hangsúlyozva ezzel a csokorba gyűjtött dalok legfőbb üzenetét:  azt a keresztény örömöt, ami áthatja a mindennapjainkat és az ünnepeinket egyaránt. Cikk...

 


11.03.25 ...:::... Lendületben

Bár meglehetősen sok idő telt el azóta, hogy utoljára hírt adtunk magunkról, a Lumen Christi Gospel Kórus 2010-ben sem tétlenkedett: remek darabokkal bővítettük a repertoárunkat és tizenkilenc koncertet adtunk az ország különböző pontjain. Nagy örömünkre ismét részt vehettünk a Solymári Gospelfesztiválon, újra meghívást kaptunk az Advent Óbudán rendezvénysorozatra és természetesen nem maradt el a már-már hagyománynak számító tavaszi nagykoncert sem a Csokonai Művelődési Házban.

Az idei évre is komoly terveink vannak, több mint négy év elteltével ismét lemezt készítünk! A stúdiómunkák már gőzerővel zajlanak, így remélhetőleg néhány héten belül elkészül a várva várt új cd azokkal a számokkal, amiket eddig csak a koncerteken hallhattatok tőlünk.

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy közeleg a tavaszi évadnyitó koncertünk időpontja: szeretettel várunk mindenkit április 30-án a Csokonai Művelődési Házban! További koncertidőpontok a Koncertek menüpont alatt, reméljük idén is találkozunk!

 


09.09.07 ...:::... Egy mozgalmas hétvége után

Augusztus utolsó hétvégéje igazán mozgalmas volt számunkra. Szombaton a Gospel Fesztiválon szerepeltünk, másnap önálló koncertet adtunk a Vam Design Centerben. Utóbbi fellépésünkre az előadást megelőző órában minden jegy elkelt. Elnézést kérünk mindenkitől, aki szerettett volna, de nem jutott be az eseményre.

Ha hallottad valamelyik koncertünket, és szívesen megosztanád velünk ottani élményedet, írd meg vendégkönyvünkbe!

A koncertről készült képek egy része megtekinthető a képre kattintva. Köszönjük Csigó Lászlónak a fényképeket!


09.08.23 ...:::... LCGK a tv2-ben

Gospel kórusunk vezetőjével, Gergó Lajossal és Jeney Erzsébettel beszélgetett Warholik Zoltán a tv2 Reggeli gondolatok műsorában. Témául szolgál többek között a solymári Gospel Fesztivál, a LCGK koncertje a VAM Design Centerben, az Íme az ember - egy pápa arcai kiállítás. A műsort megtekintheted a képre kattintva.


09.08.15 ...:::... Lumen Christi Gospel Kórus a VAM Design Centerben

Esztergom és a solymári Gospel Fesztivál után nagy szabású koncertre készülünk, amely augusztus 30-án kerül megrendezésre a VAM Design Centerben. Kedvenc néger spirituáléink, az Apácashow betétdalai mellett legújabb számaink is elhangzanak a soul/gospel világából.

Jegyek a Ticketpro országos hálózatában és a helyszínen kaphatóak 1990.- Ft áron, mellyel az előadás előtt megtekinthető az "Íme az Ember - egy pápa arcai" kiállítás is. Várunk szeretettel!


09.07.15 ...:::... Új hanganyag

Április 25-ei koncertünkről amatőr hangfelvétel készült. Az arányok nem tökéletesek... reményeink szerint azért élvezhető így is. Egy rövid összeállítást hallgathattok meg az oldal tetején lévő lejátszó segítségével. Hallgassátok, véleményezzétek a vendégkönyvbe! :)


09.04.30 ...:::... Koncert után

Április 25-én nagykoncertet adtunk a Csokonai Művelődési Házban. A koncertet komoly előkészeletek előzték meg. A világítástól kezdve, a színpadi technika felállításán keresztül a hangosítás beállításáig együtt dolgoztunk, hogy jól sikerüljön az este. A taps és a fellépés utáni visszajelzések megerősítették bennünk, hogy érdemes volt!

Nagyon köszönjük, hogy szép számban eljöttetek a koncertre! Reméljük számotokra is értékes időt töltöttünk együtt a gospel zene világában. :)

Elhangoztak új számok is, amiket mi már nagyon megszerettünk, de érdekelne bennünket a Ti véleményetek is! Nagyon örülnénk, ha megírnátok a gondolataitokat a koncertről és az új számokról, illetve hogy hogyan éreztétek magatokat. Ezt megtehetitek például honlapunk vendégkönyvében is (Kattints a Vendégkönyv feliratra a logonk alatt!), de e-mail-ben írt személyes üzeneteiteket is várjuk szeretettel!

Egy rövid képsorozatot megtekinthettek az eseményről az Archívumban. Amennyiben fényképeztél vagy kameráztál a koncerten, és szívesen megosztanád velünk az anyagot, hálásan vennénk! Ez esetben kérjük lépj velünk kapcsolatba! Köszönjük! :)

Reméljük hamarosan találkozunk egy másik koncerten is!


09.04.30 ...:::... Újra itt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eltelt egy év úgy, hogy nem sok hírt adtunk magunkról a honlapon. Annyi minden történt ez idő alatt... Azért megpróbálunk egy rövid beszámolóval szolgálni az eseményekről.

Kezdjük a koncertekkel. A tavaly májusi koncert óta is sok helyen jártunk. A teljesség igénye nélkül koncertet adtunk a következő helyeken: Apaj, Inárcs, Graz, Wundschuh, Zánka, Szentes, Solymár (Gospel Fesztivál), Budapest XV. kerület (egyházi kórus találkozó), Szany, Nagykapornak, Budapest (MOM Művelődési Központ), Csokonai Művelődési ház. Ezen felül számos rendezvényen, esküvőn énekeltünk.

Külön öröm, hogy kórusunkon belül két esküvőre is sor került a tavalyi évben, Judit és Ádám, illetve Ivett és Attila kötötték össze életüket. Természetesen mi sem hiányozhattunk a nagy napról: a szertartáson énekeltünk, a lagziban pedig együtt mulattunk.

Nem telhet el egy év anélkül, hogy ne bővülne a repertoár. Az utóbbi időszakban is tanultunk új számokat, reméljük minél több helyen mutathatjuk meg őket és nektek is nagyon tetszenek majd. Sokan kérdezték már tőlünk, hogy honnan szerezzük be a megfelelő kottákat, mert Magyarországon sajnos nem hozzáférhetőek. Nagyon hálásak lehetünk Sandy-nek, aki nem egyszer segítségünkre volt Amerikából: a kért kottákat megszerezte és eljuttatta hozzánk - a költségeket meghitelezve. Thank you Sandy! :) Reméljük hamarosan ismét találkozhatunk!

A tavaly megvásárolt hangtechnikát azóta kitapasztaltuk, nagyon megszerettük. Legutóbbi koncertünk után is sokan dícsérték a hangzást, nem véletlenül. Itt is szeretnénk köszönetet mondani az Interton Elektroakusztikai Kft-nek a sok-sok segítségért, támogatásért.

Nagy élmény volt számunkra, hogy 2008. júliusában részt vehettünk a kórusolimpián (World Choir Games) Grazban. Kint rengeteg tapasztalatot szereztünk. Számtalan kórust hallgathattunk meg a világ minden tájáról. A versenyen ezüst diplomát szereztünk.

Nagy álmunk vált valóra - az új hangtechnika után a második - az által, hogy saját mikrobuszunk lett. Ez azt jelenti, hogy mostantól a hangtechnika szállításáról saját magunk tudunk gondoskodni. Itt is van kinek köszönetet mondani. Fecó, Ferke, köszönjük szépen!

Ami a jövőt illeti, szeretnénk részt venni az októberi olaszországi kórus versenyen. Továbbá terveink között szerpel a jobb színpadi körülmények érdekében egy dobparaván beszerzése, ami nélkülözhetetlen a jó hangzáshoz, illetve a zenekar és az énekkar közötti jó viszonyhoz koncertszituációban is... :-) Még sok sok elképzelésünk van a jövőre nézve, ebből egy egészen konkrét is, ami egyelőre titok! Amire, ha figyelitek az esményeket a jövőben is, idővel fény derül. ;-)

Terveink megvalósítása sajnos sokszor pénz kérdése. Ezért támogatókat keresünk, akik szívesen hozzájárulnának működésünkhöz, fejlesztéseinkhez. Ha szeretnéd támogatni együttesünket, vagy ismersz olyat, akinek van rá lehetősége és segítene minket, keress bennünket!

2009. április 20. Lumen Christi Gospel Kórus


08.05.13 ...:::... Koncert után

Köszönjük szépen, hogy ennyien eljöttetek a koncertre! Azt hiszem bátran állíthatjuk, hogy jó hangulatú este volt! Többekkel beszélve kijelenthetjük, hogy a megújult Gospel Mass pozitív fogadtatásban részesült, a hangtechnika pedig jelesre vizsgázott! Nagyon örülünk! :-)

Köszönjük minenkinek a segítségét, aki munkájával hozzájárult az alkalomhoz!

Ha részt vettél a koncerten és szeretnéd véleményedet tudatni velünk az estéről, ne fogd vissza magad! Akár e-mailben, akár a Vendégkönyvben írj nekünk! Fontos lenne számunkra a visszajelzés.

Minden fényképet, videót ami a koncertről készült hálával fogadunk! Ha ilyen a birtokodban van és szívesen eljuttatnád hozzánk, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!

Reméljük még sok koncerten találkozunk!


08.05.10 ...:::... Ma este felkerül a pont az i-re :-)

Tegnap késő estig dolgoztunk azon, hogy ma este úgy szólaljon meg a kórus és zenekar, ahogy annak kell! A hangszórók, mikrofonok, erősítők a helyükre kerültek. A világítás izgalmas látványt nyújt majd, a keverőpulton minden potméter révbe ért. :) Belaktuk a színpadot. Minden készen áll egy jó hangulatú gospel koncerhez! Várunk szeretettel!

Ízelítőnek néhány kép a csütörtöki koncertünkről, Szabó Gábornak köszönhetően megtekinthető az Archívumban. Nézd meg! Kattints a képre!


08.05.09 ...:::... Már csak egyet kell aludni

Valóban, csak egyet kell aludni a holnapi nagykoncertünkig! Erre az alkalomra tényleg érdemes eljönnöd, ugyanis új műsorral lépünk színpadra! (a Gospel Mass teljesen megújult és sok teljesen új számot is hallhatsz a koncerten) Az Apácashow című filmből egy újabb sláger is elhangzik, tőlünk színpadon először! A hangzásról pedig vadonatúj hangrendszerünk gondoskodik! Ott a helyed! :)

<--- Kattints a plakátra!


08.04.04 ...:::... LC in tour – nyáron utazunk…?
Március elsejével beküldtük a jelentkezési papírokat a kórusolimpiára – a kért hangfelvétellel és az előzetes részvételi díjjal. A nemzetközi verseny idén július közepén, Grácban kerül megrendezésre. Cikk...

08.04.04 ...:::... Hamarosan teljesen új hangtechnika
Régi álmunk válik valóra néhány nap múlva: teljesen megújul a hangosításhoz elengedhetetlen technikai felszerlésünk. A mikrofonoktól kezdve egészen a hangszórókig minden új lesz. Aki már zenélt bármilyen formációban tudhatja, hogy ezen mennyi minden múlik. Amikor elhatároztuk, hogy fejlesztünk, nem gondoltuk volna, hogy egy ennyire komoly rendszert -ha nehézségek árán is, de - sikerül beszereznünk. Alig várjuk hogy beszámolhassunk az első élményeinkről! Cikk...

07.12.07 ...:::... Új képek az arhívumban

Új képek kerültek feltöltésre! Novemberben játszottunk a MÁV Szimfónikus Zenekarral, erről készült egy videófelvétel. Sajnos fényképek híján csak ebből tudtunk kiollózni néhány képkockát. Egy héttel később pedig az ELTE diákjainak adtunk koncertet a lágymányosi campuson. A diákoknak köszönhetően erről is megtekinthető néhány fénykép az Arhívumban.

<<-- Kattints a képre!


07.11.06 ...:::... Lumen Christi az iWiW-en
Közös megegyezésre felkerült a Lumen Christi az iWiW-re. Célunk összegyűjteni ismerőseinket és azokat, akik már hallottak minket és szeretnének a későbbiekben is hallani rólunk. Ha szívesen olvasnál felőlünk az üzenőfalon és nem bánnád, ha az ismerőseid között tudhatnád az LC-t, jelölj be minket! Örömmel vesszük! Kattints ide!

07.11.04 ...:::... A Máv Szimfónikus Zenekarral
November 17-én különleges élményben lesz részünk. A MÁV-telep 100. évfordulója alkalmából templomunkba látogató Máv Szimfónikus Zenekar műsorában helyet kapott három gospel számunk, melyeket közösen adunk majd elő. Arról, hogy minden hang a helyén legyen, Olgyay Gábor gondoskodott: a hangszerelést neki köszönhetjük. Még sosem játszottunk együtt szimfónikus zenekarral, hatalmas kihívás és megtiszteltetés. Várunk szeretettel!

07.11.03 ...:::... Újra terítéken a Gospel Mass
Robert Ray amerikai zeneszerző. Gospel Mass című művét 2004-ben hallhatta a nagyközönség a Lumen Christi együttes előadásában. Azóta sok idő eltelt, együttesünk komoly változásokon ment keresztül. Idén megszületett a döntés: a Gospel Mass kottákat leporoljuk, és hétről hétre gyakoroljuk, hogy egy új, még lendületesebb formában adhassuk majd elő karácsonyi koncertünkön. Mondhatom, ha nem is egyszerű számokról van szó, szívesen foglalkozunk vele... mert szeretjük.

07.11.01 ...:::... Honlap info

Mostantól aktív a vendégkönyv, és a hírlevélre is fel lehet iratkozni, melyen keresztül az aktuális információkról értesítjük a lista-tagokat, értelmes időközönként: levéláradattól nem kell tartani.

Feliratkozás után perceken belül küld egy e-mailt a rendszer, mely tartalmazza a hitelesítéshez szükséges linket. A rendszerüzenetek nyelvezete még nem tökéletes... dolgozunk az ügyön...


07.10.31 ...:::... Új honlap

Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy megújult honlapunk! Az utolsó simítások ugyan még hátra vannak, a legfontosabb funkciók már most elérhetőek. Terveink szerint érdemes lesz az oldalt gyakrabban látogani, mert rendszeresen frissítjük hírekkel, beszámolókkal, új koncert dátumokkal... szóval gyertek gyakran! :-)


 04.28.

Budapest


kattints ide a feliratkozáshoz


kattints ide a megtekintéshezutoljára frissítve 11.11.29
rovat: koncertdátum javítás


2008 Lumen Christi

upcominggigs